Regler

1. Forudsætninger

2. Deltagelse i BKOOL Ligaen

For at deltage i BKOOL Ligaen skal du have et licens. Dette er helt gratis, og oprettes på denne side.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig de enkelte løb. Har man licens, så er man helt automatisk med på resultatlisten.

Vi anbefaler dog, at man tilmelder sig de begivenheder som slås op i Facebook gruppen. Så kan vi se hvor mange som forventer at deltage, og deltagere vil se seneste øjebliks informationer om løbene.

Pointsystemet er bygget sådan op at man ikke behøver være med i alle løb for at kunne gøre sig gældende.

Der køres løb hver tirsdag og torsdag kl. 20 samt søndag kl. 10. De enkelte løb bliver annonceret på hjemmesiden www.bkoolligaen.dk hvor de samlede resultater m.m. ligeledes samles.

VIGTIGT: Opvarmningen/nedtællingen starter 10 min. før annonceret starttid.

Det tilstræbes at tirsdags/torsdags turene kan gennemføres på omkring en halv time for de hurtigste og omkring en time for de langsommere. Om søndagen tilstræbes vindertid på omkring 1 time.

2.1 Sådan deltager du i det enkelte løb

Det eneste du skal gøre, er at starte simulatoren op, og mellem 1 og 10 minutter før start, udføre punkterne i denne vejledning.

2.2 Gruppe inddeling

På grund af begrænsninger i netværksprotokol og Bkools servere, inddeler vi os i 2-3 grupper efter niveau. Herunder kan du se hvilken gruppe du skal vælge. Efter løbet udarbejdes der et samlet resultat for alle grupper.

Sådan vælger du gruppe hvis der er annonceret 2 grupper:

Sådan vælger du gruppe hvis der er annonceret 3 grupper:

Du skal altså søge i simulatoren, efter den racemaster som er oplyst for din gruppe.

Det er vigtigt at du kører i korrekt gruppe. Vi tildeler en tidsstraf på 10% for ryttere i gruppe 2, som kører sig i top 20 i det samlede resultat.

2.3 Ryttervægt

Den angivne vægt på rytterens profil i Bkool skal inden for rimelighedens grænser svare til rytterens morgenvægt excl. påklædning. Med "rimelighedens grænser" menes at det er op til den enkeltes samvittighed hvor ofte man vejer sig, men at vægten af hensyn til fair play bør være korrekt inden for få kg. Det er ikke tilladt at ændre vægt mere end et kg mellem to løb.

2.4 Resultatopdatering

Resultater opdateres kl. 3 om natten de 3 efterfølgende nætter efter et løb er afviklet. Spørgsmål til udregning af point, ranglisteplacering mm. skal stilles i Facebook gruppen, dels så flere kan byde ind med svar, og flere kan få glæde af svarene.

2.5 Usportslig adfærd

Vi ønsker fair væddeløb i Bkool Ligaen. Dette kan desværre ikke altid lade sig gøre, grundet forhold i software og hardware som vi ikke har indflydelse på. Således opfatter vi det som være usportsligt at:

2.6 Diskvalifikation

Diskvalifikation kan komme på tale hvis et resultat vurderes opnået pga. defekt i hard- eller software eller bevidst snyd. Der foretages automatisk kontrol af flg. forhold:

Bestyrelsen kan vælge at diskvalificere og/eller suspendere en rytter hvis den vurderer at denne optræder usportslig.

2.7 Klasseinddeling

Ligaen er underinddelt i to klasser. BL klassen er for alle trainers uanset mærke og model. BLP klassen er for visse trainers som teoretisk set bør give et ret præcist billede af rytterens præstation. BLP klassen er en forsøgsordning, og som med de øvrige regler, forbeholder vi os også her retten til at tilpasse klassen hen over sæsonen.

3. Udregning af rangliste point

Der er to ranglister. En sæson og en månedsrangliste(30 dage). Ranglisterne er delt i to klasser. En klasse for alle, og en klasse for udvalgte hometrainers med direct drive og powermeter.

3.1 Tidspoint

Dette er den væsentligste kilde til point til ranglisten og som i princippet kan bruges alene som udtryk for et styrkeforhold mellem rytterne over en sæson.

Tidspoint favoriserer dem der ligger godt til oppe foran og kommer i mål så tæt på førstemanden som muligt.

3.2 Placeringspoint

Placeringspoint favoriserer de ryttere som opnår placeringern 1 - 15 i de enkelte løb. Placeringspoint kan opnås i samtlige liga løb man gennemfører hen over sæsonen. Der gives point til de 15 forreste således: 100 - 80 - 65 - 55 - 45 - 35 - 30 - 25 - 20 - 15 - 11 - 7 - 4 - 2 - 1. Der gives ikke placeringspoint i BLP klassen.

3.3 Total point

Udregnes ganske enkelt som summen af ovenstående point og udgør således den officielle rangliste for BKOOL Ligaen i den pågældende sæson:

4. Øvrige trofæer

Da nedenstående trofæer er tiltænkt flittige deltagere af liga løbene, udregnes alle nedenstående trofæer kun for de deltagere som har gennemført mindst 10 ligaløb.

4.1 Watt kongen (Flest watt)

Den rytter som over alle sæsonens gennemførte liga løb, i gennemsnit, har trådt flest watt pr. tur.

4.2 Bjerggeden (Flest watt/kg)

Den rytter som over alle sæsonens gennemførte liga løb, i gennemsnit, har trådt flest watt/kg pr. tur.

4.3 Distancerytteren (Flest km)

Den rytter som over alle sæsonens gennemførte liga løb, i gennemsnit, har kørt flest kilometer pr. tur.

4.4 Bjergbestigeren (Flest højdemeter)

Den rytter som over alle sæsonens gennemførte liga løb, har kørt flest højdemeter (Climb) i alt.

4.5 Trofast (Flest deltagelser)

Den rytter som gennem sæsonen har gennemført flest liga løb.